Pacient din Cluj, transferat cu SMURD tocmai la Suceava după ce a fost refuzat de cinci clinici

duminică, 05 mai 2024, 13:54
1 MIN
 Pacient din Cluj, transferat cu SMURD tocmai la Suceava după ce a fost refuzat de cinci clinici

Caz halucinant la Cluj-Napoca. Un pacient cu accident vascular a fost transferat cu elicopterul SMURD la Suceava, după ce a fost refuzat de 5 clinici. Practic, în tot Centrul Universitar Cluj nu s-a găsit o clinică unde să fie operat, fie din lipsa de personal, fie de tehnică, potrivit presei locale.

Pacientul în vârstă de 47 de ani a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut. El a fost transferat cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Motivul transferului a fost faptul că nu a putut fi operat la Cluj din lipsă de medici sau de kit-uri necesare extragerii cheagului, potrivit Știri de Cluj Din aceste motive, pacientul a fost refuzat de alte cinci centre de Radiologie Intervenţională.

Este pentru prima dată când o astfel de solicitare către spitalul din Suceava vine de la un centru universitar. Practic, tot Centrul Universitar Cluj nu a fost în stare să găsească unde să fie operat pacientul și a fost nevoie ca acesta să fie transferat la Suceava.

Comentarii